perjantai 5. elokuuta 2016

Ilon pukuMietin, mikä on ilon puku. Mitä tarkoittaa pukeutua iloon. Miltä ilon puku mahtaa näyttää. Entä, kuka on ilon puvun vaatturi, valmistaja, tekijä. Jos sille nyt tekijää edes on.

Ilon puku taitaakin tarkoittaa ilon ja ilotunteen pääsyä esille. Kontaktia. Jokin minussa herättää kokemuksen, joka tuottaa ilon. Tuo ilo voi olla syvää ja merkityksellistä onnellisuutta. Se voi olla myös ilotunteen hetkellistä pulpahtamista, ilostumista.

On isoiloa, on pikkuiloja. Isoon iloon mielestäni sisältyy jokin merkittävä tapahtuma tai onnistuminen. Näitä ovat opiskelupaikan saaminen, rakastuminen, lapsen syntymä, muut elämänkokoiset merkkitapahtumat.

Entä pieni ilo. Se syntyy jo esimerkiksi siitä, kun saan yllättävän ja positiivisen yhteydenoton. Kun minulta joku kysyy: miten voit. Kun näen jääkaapissa vielä pari litraa maitoa, eikä minun tarvitse juosta kauppaan ’päivälypsylle’.

Juhlailo ja arki-ilo eroavat nekin toisistaan. Pukeudun eri tavalla. Ja siten varmaankin niistä tuleva ilo pukeutuu myös eri tavoin.

Kysyn itseltäni, minkälainen ilon puku minulla on tänään. Jos ei muuta, niin laitan värikkään ja eloisan hatun päähäni. Syntyköön siitä ilomieltä.

Annetaan ilon pukea meidät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti